E-lectro.md Logo

NOU! Optimizatoare de consum

Ce reprezintă? Optimizatorul de consum este un dispozitiv sau un set de dispozitive ce au drept scop sporirea eficienței unui sistem fotovoltaic (eolian).

Pentru ce? Atunci când producția de curent este mai mare decât consumul, de exemplu pe parcursul zilei, când nu sunteți acasa, există posibilitatea să redirecționăm acest surplus către instalații care ar putea consuma util acest surplus, evitând un consum ulterior din rețea (de exemplu către un boiler electric sau către un sistem de condiționare aer). In acest fel obținem apă caldă, aer condiționat ș.a. din energie regenerabilă.

Și daca conectez boilerul direct la rețea? Să presupunem ca ați conectat boilerul direct la rețea și ați plecat la muncă. Ați ajuns cu bine la birou, iar timpul de afara s-a schimbat, nu mai este soare, și, sistemul Dvs. fotovoltaic nu produce îndeajuns curent. Atunci boilerul va consuma din rețea atâta timp cât va fi necesar pentru a încălzi apa. Și mai trist, dacă, în scurt timp după ce boilerul î-și face treaba, va ieși din nou soarele, iar boilerul Dvs. nu mai merge, deoarece apa deja e caldă! Și Dvs. ve-ți regăsi acest consum în factura lunară pentru curent. 

Și cum lucrează optimizatorul, nu tot din rețea? Tot din rețea, dar trecănd printr-un "filtru", care are grijă ca boilerul să ia din rețea doar surplusul care, în caz contrar, s-ar fi irosit pur și simplu sau nu s-ar fi produs în general.

Și dacă am un surplus de 0,8kW iar boilerul are o putere de 2KW? Boilerul va consuma doar surplusul de 0,8KW, mai bine zis doar surplusul existent în limitele 0-2KW. Chiar și un surplus de 50W nu se va pierde și va fi transformat în energie termică!

De ce să nu pun acumulatori pentru stocare de curent? Este o soluție, una chiar foarte bună să stocați surplusul de curent în acumulatori. Astfel o să aveți o rezervă de curent în caz de pană de curent sau avarie în rețea. Și chiar și în acest caz optimizatorul este binevenit, deoarece pentru încărcarea acumulatorilor va fi folosit doar surplusul de curent (nu vom încarca acumulatorii din rețea). Pentru ca apoi, cănd acumulatorii sunt plini, să redirecționăm surplusul către boiler!

In acest fel nu mai plătim factura (nu încărcăm acumulatorii dar nici nu încălzim apa cu curentul din rețea) și mai și prelungim viața acumulatorilor (acumulatorii vor fi solicitați mai puțin).

Pot fi folosite optimizatoarele și în cazul unor sisteme fotovoltaice (eoliene) existente? Da, desigur. Mai mult decât atât, alimentarea electrică a diverselor dispozitive se face de la rețeaua electrică existentă. Iar coordonarea tuturor dispozitivelor se face fie printr-un cablu de calculator, fie wireless. În acest fel nu mai este necesară instalarea unor cabluri speciale.

 

Aer condiționat, instalații frigorifice și de condiționare, apă caldă, sisteme de filtrare și de ventilare, sisteme de încălzire/degivrare prin cablu - aceasta este o listă incompletă de soluții pentru utilizarea optimizatoarelor de consum.

Vă doriți o casă verde cu adevărat! Noi avem soluții!


Optimizator PR StandAlone
Optimizator PR StandAlone 3000W   Optimizatorul PR StandAlone  redirecționează...
Preț: €459.34(cu TVA)
Optimizator Elios4you+PR
Elios4you+PR 6000W   Elios4you+PR  este un set care constă dintr-un releu...
Preț: €816.34(cu TVA)

Cine e Online

Acum sunt 2 vizitatori online.

Parteneri

PROFYHEAT.COM